Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Πριν αποφασίσεις αν θα ξεκινησεις ιδιαιτερα μαθηματα Γερμανικων ή αν θα μαθεις την γερμανικη γλώσσα σε Φροντιστηριο, πρεπει να συνυπολογίσεις ότι τα γερμανικα για ενηλικες -και ειδικά αν θέλεις να αποκτήσεις σε συντομο χρόνο πχ 6 ή 8 μήνες το Zertifikat B1 ή Zertifikat B2 του Goethe Institut – έχουν αρκετές δυσκολίες αν η εκπαιδευτιή διδαδικασία γίνει σε ταχυρυθμα εντατικα τμηματα , και αυτές οι δυσκολίες ΔΕΝ αντιμετωπίζονται στα πολυμελή φροντιστηριακά τμηματα ενηλίκων , παρα την ενδεχόμενη εκπαιδευτική επάρκεια των διδασκόντων και το πρόγραμμα σπουδών !
Οι ενήλικες που ξεκινούν να μαθουν γερμανικά – προφανως για να βρουν μια θεση εργασίας στην Γερμανία – το βασικό κριτήριο που θέτουν και η ερώτηση που ακούμε είναι “ σε πόσο χρονο θα αποκτησω πτυχίο στα Γερμανικά ? “
Επομένως αν κανεις θέλει να καλύψει ουσιαστικά τέσσερα επίπεδα δηλαδη το Α1 – Α2 -Β1 και το Β2 σε εξι ή οκτω μηνες, τοτε αυτό ειναι πρακτικά αδύνατο στα φροντιστηριακά τμηματα , και αναπόφευκτα οι ενηλικες που επιυμουν να μαθουν γρηγορα και σωστα γερμανικά στεφονται αναπόφευκτα στα ιδιαιτερα μαθηματα γερμανικων για ενηλικες !!
Πολλά είναι τα στοιχεια που πρεπει να προσεξει ο υποψηφιος σπουδαστης γερμανικων !
Το βασικό κατα την άποψη μας είναι τα προσόντα και δη τα πτυχία του καθηγητή ή της καθηγητριας γερμανικων που θα επιλέξει.
Από δεκαετίες κάποιοι έχουν την εσφαλμένη εντυπωση ότι οσοι έζησαν, ή μεγαλωσαν στην Γερμανία και έχουν την γερμανική γλώσσα ως μητρική τους, αυτοι μπορούν αυτοδικαίως να διδάξουν και Γερμανικά !
Αν επρόκειτο για μικρα παιδιά, των οποίων η εκπαιδευτική προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική, κάτι τετοιο είναι εφικτό ! Δηλαδή μια Γερμανίδα είναι άριστη επιλογή για ένα πενταχρονο ή επτάχρονο παιδί , που θα μάθει βιωματικά και επικοινωνιακά την γλωσσα , σε μια αργή χρονικά διαδικασία , που θα διαρκέσει πολλά πολλά χρόνια !!
Τα Γερμανικα για ενηλικες όμως είναι κατι το εντελώς διαφορετικό !
Στα ταχύρυθμα εντατικά μαθηματα γερμανικών , απαιτείται η μετάδοση των γνώσεων , κωδικοποιημένα και συμπυκνωμένα , έχοντας ως δεδομένο ότι ο ενηλικας που μαθαίνει γερμανικά , έχει ήδη από το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο στερρές γραμματικές γνώσεις που επιτρέπουν στον διδασκοντα να εξηγεί άμεσα την γερμανικη γραμματική και το συντακτικό !
Αυτό όμως απαιτεί ο εκπαιδευτικός που αναλαμβάνει να διδάξει γερμανικά σε ενήλικες , να έχει πτυχίο Γερμανικής Φιλολογίας, προκειμένου να έχει εμβριθή γνωση της γερμανικης γλώσσας και να την διδάξει αποτελεσματικά στους ενηλικες σπουδαστές !
Πολλώ μάλλον που στην προκειμένη περιπτωση που το σημαντικο είναι ο σύντομος χρόνος στον οποίο επιθυμεί ο σπουδαστής να αποκτήσει το πτυχίο του !
Για τον λόγο αυτό προτρέπουμε και συμβουλεύουμε τους ενήλικες που σκοπέυουν να ξεκινησουν γερμανικά , να μην προτιμήσουν κάποιον ή κάποια που απλά έχει μητρική του γλώσσα την γρμανική , αλλά να επιμείνουν να βρουν πτυχιουχο Γερμανικής Φιλολογίας που αποτελεί μια πρώτη εγγύηση για την επιτυχία του προγράμματος σπουδών !
Για τον λόγο αυτό και εμείς έχουμε να σας προτείνουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μονο πτυχιουχους Γερμανικης Γλώσσας και Φιλολογίας , Ελληνικών και Γερμανικών Πανεπιστημίων , που είναι απόλυτα εξειδικευμένοι στα γερμανικα για ενηλικες και μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία σας !
Με μεγαλη μας χαρά θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας !
Αναμένουμε τα email σας στο delernengr@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.