Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ....




Γερμανικά για Σένα !!
Γιατί ο κάθε σπουδαστής – και ειδικά ο ενήλικος - απαιτεί μια συγκεκριμένη προσέγγιση, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και η αποτελεσματική διδασκαλία απαιτεί εξατομίκευση !
Αυτό ισχύει για όλες τις γλώσσες – πολύ δε περισσότερο για την γερμανική γλώσσα – και μάλιστα όταν κανείς ξεκινά να την μαθαίνει σε μεγάλη ηλικία !!
Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει ....
Ότι ανοίγω τους μαθησιακούς μου ορίζοντες αποκτώντας πρόσβαση στην καθημερινότητα μιας χώρας που αποτελεί την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, και σταδιακά καθίσταται πέρα από οικονομικό, και πολιτιστικό κέντρο !
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Βερολίνο συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των Ευρωπαίων – και όχι μόνο – καλλιτεχνών !
Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει...
Ότι αυξάνω κατακόρυφα τις πιθανότητες μου να βρω μια θέση εργασίας, μιας και τα Αγγλικά αποτελούν πλέον ένα muss (... must... ) για όλους, και η δεύτερη ξένη γλώσσα καθίσταται πλέον απαραίτητη για να διεκδικήσει κανείς μια θέση εργασίας !!
Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει....
Ότι όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δη στις γερμανόφωνες χώρες, έχω πρόσβαση στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δομές !
Σε αντιδιαστολή με την Μεγάλη Βρετανία, όπου τα δίδακτρα έχουν καταστεί σχεδόν απαγορευτικά για όποιον επιθυμεί να σπουδάσει ή να συνεχίσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στην Γερμανία δεν υπάρχουν δίδακτρα, και έτσι οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία, με το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχουν, αποτελούν ιδανική λύση γα όποιον επιθυμεί να διακριθεί στον επιστημονικό τομέα !!
Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει ....
Αποκτώ πρόσβαση σε μια δυναμική και συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά εργασίας ! Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Γερμανία και στην Αυστρία, αλλά και στη Ελβετία, αναμένουν τον Έλληνα επιστήμονα που επιθυμεί να ξεφύγει από την συνεχώς επιδεινούμενη ελληνική πραγματικότητα ! Και φυσικά η γερμανική γλώσσα αποτελεί το διαβατήριο και το κλειδί που θα σου ανοίξει τις πόρτες !
Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει....
Ξεκινώ μια ακόμη ζωή !!!Υπάρχει ένα ρητό στον χώρο της ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης παγκοσμίως !! Ότι η γνώση μιας ακόμη γλώσσας σε καθιστά μέτοχο μιας ακόμη ζωής ! Ζεις τόσες ζωές – λέει το ρητό – όσες και οι γλώσσες που γνωρίζεις !! Και στην πραγματικότητα η γερμανική γλώσσα όντως στο προσφέρει !!
Μαθαίνω Γερμανικά σημαίνει όμως....
Κάνω την σωστή επιλογή στο πως θα διδαχθώ σωστά την Γερμανική γλώσσα !!
Στην ελληνική αγορά – που προσφέρει ομολογουμένως – μια από τις υψηλότερου επιπέδου δυνατότητες για ξενόγλωσση εκπαίδευση – μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο βασικές κατευθύνσεις !!
Το φροντιστηριακό και το ιδιαίτερο μάθημα !!
Ασφαλώς και η καθεμία επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της !
Στην επόμενη μας ανάρτηση θα σου παρουσιάσουμε αναλυτικά αυτά τα υπέρ και τα κατά, και θα σε βοηθήσουμε να κάνεις την σωστή επιλογή !!
Για οποιαδήποτε απορία σου επικοινωνήστε μαζί μας στο email..... delernengr@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.